< Back to Home

Stap binnenkort op de Hello Bike!

hellobikes

Hello-Bike is het slimme fietsdeelsysteem in Amsterdam dat in april gaat debuteren op en rondom Zuidas. Het systeem gaat live met 125 fietsen, waarna deze tot 500 fietsen wordt aangevuld in de eerste drie maanden. Hello Zuidas sprak de oprichters van het bedrijf The Bikevertising Company.

Groen, gezond en goedkoop
Tijmen de Vries, Co Founder: "Wat kenmerkend is aan het Hello-Bike systeem, is dat de gebruiker enkel de Hello-Bike app hoeft te downloaden en direct ready to go is. Tevens hoeft de fiets niet teruggezet te worden op de plek waar je hem gepakt hebt, gebruikers kunnen hem bij iedere gewenste dropzone retourneren."

Thomas de Graaf, Co Founder, vult aan: "De Hello-Bike is los van groen en gezond ook nog eens de goedkoopste manier om jezelf te verplaatsen. Al voor 1 euro per uur of 4 euro per dag heeft de gebruiker een fiets tot zijn beschikking. Dit lage tarief is mogelijk doordat het systeem ondersteund wordt door wisselende sponsoren!"

Hello-Bike: een logische stap
Een jaar geleden zijn de heren een bedrijf gestart en begonnen met Student-Bike. Dit was hun eerste fietsdeel-systeem. Ralph Atiya, CEO van het bedrijf: "Via dit platform kunnen studenten in Amsterdam gratis gebruik maken van een fiets die voorzien is van reclame. De versterkende wisselwerking tussen mobiliteit en marketing bleek op meerdere manieren inzetbaar. Tel daarbij de reeds opgebouwde kennis over de fietswereld en opkomende fiets-technologieën op en Hello-Bike was voor ons een logische volgende stap."

Gedachtegoed
Over het gedachtegoed achter het initiatief, zeggen de heren het volgende: "Wij zijn ons bedrijf begonnen met het idee dat mobiliteit beter en goedkoper kan. Door marketing te combineren met mobiliteit hebben wij bewezen dat fietsen voor studenten zelfs gratis kan. Met deze zelfde strategie willen wij nu met Hello-Bike de eerste stap zetten om geoptimaliseerde mobiliteit aan te bieden aan de rest van Nederland!"

De Hello-Bike is in eerste instantie bedoeld voor de mensen die van, naar en zich binnen Zuidas verplaatsen. Zo zullen er bijvoorbeeld ook fietsen bij Amsterdam RAI, de VU en Gelderlandplein gestald worden om de algehele mobiliteit rondom Zuidas te verbeteren.