< Back to Home

Vaker met het OV!

Er gaan veel en goede  OV verbindingen naar Zuidas. Het station wordt bediend vanuit verschillende windrichtingen met trein, bus, tram en metro. De verbindingen breiden alleen maar uit met de komst van de Noord Zuid-lijn.

Het OV naar Zuidas blijft tijdens de bouw van het Zuidasdok beschikbaar en een goed alternatief voor de auto. In de spits kan het echter druk zijn. We vragen aandacht voor extra capaciteit tijdens de spitsuren. Voordat dit gerealiseerd is, raden wij aan om, als uw agenda het toelaat, eens buiten de spitsuren gebruik te maken van het OV. Niet alleen vanwege het comfort, maar ook is het dan vaak mogelijk om tijdens uw reis te lezen en/of te werken. Op de site van Ik ben Hopper vind u informatie over Slim Reizen met het OV.

 

We stimuleren het gebruik van OV van en naar Zuidas met de volgende middelen:

  • Zuidas Ticket

Om het OV reizen te stimuleren werken we aan een pilot met een Zuidas Ticket. Daarnaast geven we het OV ruim aandacht in verschillende bijeenkomsten en het Hello Zuidas Magazine. Meer informatie volgt binnenkort.

  • Mobiliteitscan

Via een mobiliteitsscan (interne link naar artikel mobiliteitsscan) krijgt u inzicht in het aantal medewerkers dat gebruik kan maken van de OV faciliteiten.

  • Onderzoek

Via het mobiliteitsonderzoek leveren wij input aan de gemeentelijke instanties over hoe de OV ontsluiting naar Zuidas beter kan aansluiten bij de vraag. Info: mobility@hellozuidas.nl, subject: mobiliteitsonderzoek

Park en Rides, Parkeren dichtbij huis

Soms is het handig om auto- en OV reis te combineren. Bijvoorbeeld in combinatie met een treinreis naar Zuidas. Lees hier meer over Parkeren bij een station

Hier treft u een overzicht van de Park en Rides bij u in de buurt.

 

Parkeren in een Park en Ride in Amsterdam

Buiten de ring van Amsterdam zijn ook diverse P&R terreinen. Op dit moment geldt het voordelige tarief enkel wanneer u een bezoek brengt aan het centrum van Amsterdam. Vanuit Beter Benutten en in samenwerking met de Zuidasdok projectorganisatie zetten wij ons in voor het toevoegen van Zuidas aan het centrumgebied.

Kijk hier voor meer informatie voor P&R's rond Amsterdam.

 

Hoogfrequent en snel busvervoer naar Zuidas

Niet iedereen is bekend met de hoogwaardige en hoogfrequente busverbindingen naar Zuidas. Daarom wijzen wij u graag op het bestaan hiervan.

Kijk hier voor een overzicht van de lijnen in Noord Holland.

Kijk hier voor meer informatie voor meer informatie over het R-net.

 

Reisinformatie Apps

OV reizen wordt makkelijker te plannen dankzij apps die informatie verstrekken. Bureau &Morgen vergeleek een aantal apps

De meest bekende apps zijn:

9292

NS Reisplanner

ANWB

OVinfoBeta

Google maps

GVB

Go About

TimesUpp

 

Abonnementen en administratie

Inmiddels zijn er veel aanbieders van OV reisproducten. Op dit moment worden de kaarten aangeboden via de werkgever. Afhankelijk van wensen, budget en administratieve inzet zijn verschillende oplossingen aantrekkelijk. Op de consumenten-vergelijksite Social Compare heb je snel een beeld van de voor en nadelen van alle Mobilitycards. Hieronder alvast wat Quick Links naar een aantal Cards.


NS Business Card

I Travel (GVB)

Mobility Mixx

Iris Card

XXimo

Reisbalans

Radiuz