< Back to Home

Slim Reizen, spits mijden

 

Slim Reizen betekent: op dat moment van de dag, dat vervoermiddel gebruiken dat jet het snelst van A naar B brengt. Dit betekent dat je de spits zo veel mogelijk vermijdt, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Hello Zuidas, Green Business Club Zuidas en de Taskforce Bereikbaarheid hebben veel contact met de bedrijven in Zuidas. Tijdens overleggen, workshops en evenementen richten we de aandacht op de bereikbaarheid van Zuidas. Slim Reizen en alternatieve vormen van vervoer krijgen hierbij ruim de aandacht.

Daarnaast gaan we bij bedrijven langs om hen te informeren en adviseren over de bereikbaarheid. Bedrijven krijgen gelegenheid een aanbod te doen voor een mobiliteitsscan, waarvan de uitkomsten dienen als bouwstenen voor nieuw mobiliteitsbeleid.

Bedrijven die bereid zijn om flink te investeren in hun faciliteiten voor milieuvriendelijk vervoer, zoals de fiets kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit een mobiliteitsfonds. Daarnaast kunnen bedrijven deelnemen aan verschillende pilots om Slim Reizen te stimuleren.

Neem voor meer informatie contact op met Angela Nijland via mobility@hellozuidas.com

We blijven ons hier voor inzetten door dit overleg te faciliteren. Ook ondersteunen we the Green Office VU in het opzetten van een onderzoeksprogramma, waarmee onderzocht wordt om meer VU studenten op de fiets te krijgen.

Neem voor meer informatie contact op met Nina@greenbusinessclub.nl