< Back to Home

Stichting Art Zuid organiseert ARTZUID Art Camp voor kinderen

Kinderfeestje bezig atelier artzuid

Stichting Art Zuid organiseert tijdens de schoolvakanties het ARTZUID ART CAMP. Onder leiding van een educatie coördinator en een team van enthousiaste vrijwilligers gaan de kinderen 5 dagen lang aan de slag als echte kunstenaars en ontwikkelen zij hun creatieve vaardigheden.

Daarnaast zullen de kids onder andere wandelingen maken in het park en in de buurt. Zo zullen ze bijvoorbeeld de beeldencollectie op het Gelderlandplein en de AkzoNobel bedrijfscollectie bezoeken. Aan de hand van de kunstwerken krijgen de kinderen informatie over de ideeën die kunstenaars hebben. Ze leren ook de verschillende materialen, vormen, contouren, kleuren, volumes, oppervlakten en technieken herkennen. Kortom veel inspiratiemogelijkheden!

In het Atelier leren de kinderen werken met verschillende technieken en materialen: hout, plastic, karton, metaal, steen, schuim, gips en klei. Alle kunstwerken van de kinderen vormen uiteindelijk een tentoonstelling die ouders, familie en vrienden aan het eind van de week kunnen bezoeken.

Het kunstkamp is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar en wordt aangeboden inclusief dagelijkse lunch en snacks. De eerstvolgende editie zal plaats vinden in de Krokusvakantie van maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart 2018. Er zijn slechts 22 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Aanmelden of meer info? Bezoek dan snel de website van ARTZUID.